Možnost výměny zboží prodloužena do 31.1.2024 na všechny objednávky!

Jak vybrat spodní prádlo? 4 tipy, díky kterým nesáhnete vedle

I když není na první pohled vidět, ovlivňuje vzhled celého outfitu i váš pocit během dne. Dobře padnoucí spodní prádlo dokáže zázraky – cítíte se v něm pohodlně a také opticky kouzlí s tvarem postavy. Ale jak ho vybrat?

V obchodech narazíte na stovky kousků a zvolit to pravé bývá oříšek. Rozhodli jsme se pro vás sepsat několik tipů, díky kterým si ujasníte, jaké spodní prádlo potřebujete a na co se při výběru zaměřit.

Krajkové spodní prádlo česká výroba

1. Správná velikost je základ

Ženy často dělají chybu ve volbě velikosti, a to zejména u podprsenek, ale ani kalhotky nejsou výjimkou. Moc velké prádlo nedrží, kde má – neustále si ho musíte upravovat a potahovat. Těsné prádlo naopak tlačí a zařezává se, což z dlouhodobého hlediska může působit i zdravotní potíže, nehledě na to, že se zářezy nepěkně rýsují pod oblečením a po svlečení máte otlačená místa na těle.

Co si pohlídat při výběru velikosti spodního prádla?

  • Podprsenka je oporou pro vaše prsa a tvaruje dekolt. Když si ji zkoušíte, zvedněte ruce nad hlavu – neměla by se posouvat nahoru. Pokud ano, zvolili jste příliš velký obvod. Dejte si pozor na malé košíčky, prsa by neměla překypovat po stranách. Zkontrolujte také ramínka, aby se nezařezávala, nebo naopak nesjížděla.
  • Kalhotky přiléhají k pokožce v pase, na zadku i okolo stehen. Na žádném z míst by vás neměly tlačit. Ani příliš volné kalhotky nejsou dobrá volba – prádlo by se vám pak posouvalo pod kalhotami či sukní.
  • Pokud vybíráte prádlo online, řiďte se tabulkou velikostí a poctivě se přeměřte krejčovským metrem. Každý výrobce může mít mírně jiné rozměry a jejich značení.

2. Nepodceňujte materiál spodního prádla

Materiál se dotýká vaší pokožky po celý den. Myslete na to, až v řetězci uvidíte spoustu atraktivních kousků za nízké ceny, avšak s cedulkou 100% polyester. Uděláte lépe, když ho tam necháte ležet a vyberete si raději přírodní materiál, který je prodyšný a odvádí pot. Obzvlášť důležité to je u kalhotek – v syntetických materiálech se zbytečně potíte, což může způsobit gynekologické problémy. 

Ve výsledku ušetříte, protože kvalitní prádlo vám vydrží mnohem déle, nevybledne a má stále stejný tvar. Společně se správnou velikostí a střihem výrazně pomůže k tomu, aby vám prádlo správně sedělo.

Který materiál spodního prádla zvolit?

  • Bambusová viskóza. Bambus jsme po dlouhém testování vybrali i my a šijeme z něj naše spodní prádlo. Je velmi příjemný na dotek, savý a prodyšný, zároveň se pěkně přizpůsobí postavě.
  • Bavlna. Nejpopulárnější přírodní materiál. Při vyšší gramáži látky o něco déle schne.
  • Viskóza nebo rayon. Jde o „umělé hedvábí“, které sice není čistě přírodní, ale základem pro výrobu je dřevo nebo bavlna. Dobře saje a je měkká na dotek.

České bambusové spodní prádlo

3. Objevte svůj střih

Padnoucí dámské prádlo zvýrazní vaše přednosti a naopak zakryje místa, která nechcete vystavovat na odiv. Z popisu je jasné, že každému bude slušet něco jiného, proto existuje mnoho střihů. 

Nezůstávejte jen u klasických nízkých kalhotek, ale vyzkoušejte jich více. Díky tomu zjistíte, které nejlépe sedí právě vám. Je také vhodné mít ve skříni více střihů pro různé příležitosti. V našem sortimentu jsou nejoblíbenější brazilky, které zvýrazní a tvarují zadek, a také kalhotky s vysokým pasem – ty zase zakryjí bříško a boky.

Střihy kalhotek

4. Barvy, minimalismus, nebo krajky?

Ačkoli si můžete vybírat z nepřeberného množství aplikací, látek a odvážných střihů spodního prádla, stěžejním bodem šatníku vždy budou jednoduché kousky v základních barvách, které se schovají i pod těsným tričkem či kalhotami a můžete je pohodlně nosit celý den – právě takové najdete v naší kolekci Comfort.

Při zvláštních příležitostech nebo dnech, kdy se chcete cítit sexy, oceníte zajímavější prádlo; třeba krajkovou podprsenku a kalhotky z kolekce Luxury.

Krajková braletka vyrobená v Česku

 

Nakoupit spodní prádlo