Možnost výměny zboží prodloužena do 31.1.2024 na všechny objednávky!

Minimalizace odpadu z výroby – šijeme scrunchies gumičky

Hledáme cesty, jak šetřit životní prostředí. Proto jsme se rozhodli šít gumičky z odstřižků látek, o kterých vám v dnešním článku povíme více. Scrunchies dobře podrží váš culík a drdol. Můžete si vybrat ze šesti barev a dvou druhů gumiček (pro jemné a pro husté vlasy).

Taky věčně hledáte gumičku do vlasů?

Jednou z našich hodnot je, aby spodní prádlo Mioora vznikalo v souladu s udržitelností. Už víte, že šijeme z látek od českého výrobce a lokálně – v malé dílně v Beskydech. Naše švadlenky využívají materiály co nejefektivněji, ale přesto při šití kalhotek zůstávají látkové odstřižky. Přemýšleli jsme, jak je využít, přece jen je škoda látky vyhazovat. A pak jsme na to přišli.

Řekněme si upřímně, která žena má dostatek gumiček do vlasů? I nám často záhadně mizí ze šuplíků a kabelek. Proto jsme se rozhodli šít látkové gumičky do vlasů, tzv. scrunchies. Kvalitní gumička do vlasů se hodí každé z nás a potěší také jako drobný dárek pro kamarádku, maminku, dceru, nebo babičku.

Scrunchies gumičky do vlasů Mioora

Naše látkové scrunchies gumičky z odstřižků látek

Upcyklace: jak z „odpadu“ vzniká nový produkt

Gumičky vyrábíme ze zbytků látek, takže jsou k dostání ve stejných barvách jako naše kalhotky – černé, bílé, modré a tělové. Momentálně máme v nabídce také  limitovanou edici spodního prádla, takže si můžete objednat i růžovou nebo šedou gumičku. A každá z nich je originál! Odstřižky látek jsou různě široké a dlouhé, na některou gumičku nám stačí jeden velký odstřižek, jiné vyrobíme spojením více menších kousků. Dovnitř navlékneme gumu (pruženku), aby váš účes dobře držel.

Vyberte si ze dvou velikostí:

  • gumička pro jemné vlasy je užší, guma uprostřed více pruží a je tenčí,
  • gumička pro husté vlasy je širší, guma uprostřed je hrubší a pevná, takže nesjíždí ani z objemného culíku a drdolu.

Využijeme až 78 % zbytků látek z výroby

Pro zajímavost jsme vyčíslili, kolik odpadu dokážeme omezit šitím gumiček. Podívejte se na srovnání. Na první hromádce jsou odstřižky, které zůstanou po šití kalhotek. Když z nich vyrobíme gumičky do vlasů, zbyde mnohem méně odpadu, jak vidíte na druhé hromádce. Z množství odstřižků na obrázku vyrobíme přibližně 40 gumiček.

zbytky

Cílem není zisk, proto gumičky nabízíme téměř za cenu nákladů na ušití. Jsme rádi, že díky nim omezíme plýtvání materiálem na minimum. Zaujala vás naše novinka? Podpořte tuto myšlenku s námi a pořiďte si látkovou gumičku.