Možnost výměny zboží prodloužena do 31.1.2024 na všechny objednávky!

Podporujeme Charitu Znojmo. Přidáte se k nám?

Pojďme společně pomáhat! <3 Spojili jsme se s Charitou Znojmo, která provozuje Charitní záchrannou síť a v průběhu celého roku podporuje nízkopříjmové rodiny a lidi bez domova. Tato služba nabízí aktivity nad rámec zákona o sociálních službách – napřímo pomáhá lidem v nepříznivé sociální situaci. V chladném zimním období například vydává 3× týdně teplou polévku na zahřátí a nakupuje a rozdává nocleženky na noclehárnu Centra sociálních služeb Znojmo.

 

charita logo


Jak se zapojit a pomoci?

Sami jsme se rozhodli činnost této charity podpořit a věnovali jsme 3 plné krabice oblečení – neprodejné vzorky spodního prádla, kazové kusy, které však stále dobře poslouží, a také vyřazené zimní věci z našeho šatníku.

Charita Znojmo

Právě spodního prádla není nikdy dost a charita ho pro své klienty potřebuje celoročně. Pro lidi bez domova se jedná o spotřební zboží – pokud máte doma slušné nepotřebné kousky, můžete se zapojit také a charitě je poslat, třeba společně s vyřazeným teplým oblečením na zimu. Nebo přispějte finančně, pak nemusíte shánět a třídit oblečení ani chodit na poštu, stačí pár kliknutí na mobilu nebo počítači a podpoříte dobrou věc. I pár korun pomůže.

„Pro podporu máme jasně daná pravidla, zohledňujeme zdravotní stav, věk, potřebnost… Za 100 Kč měsíčně pořídíme buď 2 nocleženky, tedy 2 noci v teple, případně 7 porcí polévek. A jelikož na tyto aktivity nedostáváme dotace, musíme si na ně sehnat dary. Nejvíce by nám pomohlo sehnat pravidelné drobné dárce, kteří by Charitní záchrannou síť podporovali,“ říká paní Pavelková, se kterou ohledně podpory komunikujeme.

Udělejte ve vánočním období radost nejen blízkým, ale také lidem, kteří v životě neměli štěstí. A víme, že na novoroční předsevzetí je ještě dost času, ale pokud mezi ta vaše bude patřit podpora neziskových organizací, toto je tip od nás.


Staňte se pravidelným dárcem nebo vytřiďte šatník a věnujte teplé oblečení

Podpořte s námi Charitu Znojmo

Přispět tedy můžete dvěma způsoby: 

Finančně. Charitě nejvíce pomůže pravidelný příspěvek, a to i malá částka – třeba 100 Kč měsíčně. Samozřejmě ji můžete podpořit i jednorázově.

  • Číslo účtu: 4200083873/5500
  • Variabilní symbol: 7811

Hmotným darem. Organizace nyní ocení především zimní oblečení – svetry, bundy, čepice, šály a také spodní prádlo. Pokud plánujete třídit šatník, jde o ideální možnost, jak dát druhou šanci nepotřebnému oblečení.

  • Oblečení zabalte do krabice a zašlete na adresu: 
    Oblastní charita Znojmo

    Dolní Česká 313/1
    669 02 Znojmo